Vastuulliset urheiluvaatteet

Eettisyys, ekologisuus ja vastuullisuus ovat sanoja joita me vaatebrändit haluamme markkinoinnissamme viljellä. Tästä johtuen keskustelua käydään vain tuotteissa käytetyistä kierrätysmateriaaleista. Usein kuitenkin unohdamme tarkastella ekologisuutta paljon suurempana kokonaisuutena kuin pelkkinä materiaalivalintoina. Meille ekologisuus ja eettisyys eivät ole pelkkiä sanoja, vaan ne ovat arvovalintoja, jotka nojaavat yrityksemme arvoihin.

Valitettava totuus on kuitenkin se, että me toimimme yhdellä maailman saastuttavimmista toimialoista. Tämä usein unohtuu meiltä, jotka hengitämme maailman puhtainta ilmaa, meiltä joilla on eniten puhdasta juomavettä asukasta kohden, meiltä jotka asuvat maailman turvallisimmassa maassa. Tämän vuoksi meidän jokaisen pitää myös ottaa vastuu omasta toiminnastamme. Meidän brändillämme on vielä paljon tehtävää ekologisessa toiminnassamme, mutta otamme jatkuvasti askelia juuri oikeaan suuntaan.

Koko NoPain-brändin perusajatus on alusta alkaen ollut kulkea omaa tietään omien arvojensa mukaisesti ja toimia myös esimerkkinä muille.

Ekologisuus

Yksi liiketoimintamme tärkeimmistä arvovalinnoista on alusta saakka ollut ekologisuus. Huomioimme ekologisuuden koko tuotteidemme valmistusketjussa. Tärkein asia tuotteen ekologisuudessa on sen kestävyys. NoPain tuotteet ovat huippulaadukkaita premium-urheiluvaatteita, jotka on valmistettu kestämään. Emme valmista pikamuotia vaan designimme tarkoituksena on suunnitella malleja, jotka ovat ajattomia sekä ovat aina muodissa.

  • Kaikki NoPain treenivaatteet on valmistettu Oeko-Tex 100 sertifikoiduista materiaaleista.
  • Kaikki NoPain kinesioteipit on valmistettu ekologisesta Rayonsilkistä. (100% puukuitu)
  • Optimoimme tilauserämme aina siten, että NoPain tuotteista syntyvä materiaalihävikin määrä on mahdollisimman pieni.
  • Emme valmista tuotteita pikamuotityyliin sesonkiluontoisesti.
  • Pyrimme etsimään jatkuvasti uusia ekologisia ja kestäviä materiaaleja.
  • Valmistamme vain huippulaadukkaita ja kestäviä vaatteita ja varusteita, joiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä.
  • Rahtitoimituksissa pyrimme aina valitsemaan aina ekologisimman kuljetusmuodon.
  • Kaikki NoPain kuljetuspakkaukset ovat sertifioituja ja valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Tuotteiden eettisyys

Kantaaksemme oman vastuumme myös eettisyydestä, me valmistamme ja myymme tuotteita jotka valmistetaan tehtaissa joiden työoloja me itse pystymme valvomaan säännöllisillä tehdaskäynneillämme. Tällä toiminnalla kannustamme vaatetehtaiden toimintaa entistäkin eettiseempään suuntaan.

  • NoPain tuotteiden valmistus tapahtuu tehtaissa, jotka eivät hyväksy lapsityövoimaa tai huonoja työoloja.
  • Emme valmista tuotteitamme sellaisissa maissa tai olosuhteissa, joiden työoloja emme pysty itse valvomaan.

Päivittäinen toiminta

Teimme brändinä konkreettisen vastuullisuusteon, ja otimme vuonna 2020 käyttöön Hiilineutraali jätehuolto – palvelun. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jätehuollostamme syntyvä hiilijalanjälki mitataan, ja päästöt kompensoidaan Gold Standard -sertifioitujen metsityshankkeiden avulla. Näin jätehuoltomme sekä kaikkien valmistusketjumme pakkausmateriaalien hiilijalanjälki on nyt ja tulevaisuudessa pyöreä nolla! Humbo Ethiopia Assisted Natural Regenation Project:n avulla metsitämme juuri niitä alueita maailmassa, jotka apuamme kipeimmin tarvitsevat. Olemmekin todella ylpeitä siitä, että toimimme jälleen edelläkävijänä muille vaatebrändeille 100% hiilineutraalin jätehuoltomme avulla!